Ferry

ierland-ferryMet de Ferry van en naar Ierland, welke routes zijn er mogelijk….

Naast de vele verzorgde rondreizen door Ierland die wij aanbieden kunt u natuurlijk ook zelf met de auto of camper erop uit. U kunt natuurlijk via Engeland richting Ierland gaan rijden en daarbij gebruik maken van de Eurotunnel, maar uiteindelijk heeft u toch een Ferry nodig om op Ierland te komen. Ierland is immers een eiland welke niet verbonden is met het vaste land. Er zijn hierbij diverse mogelijkheden, zoals gezegd kunt u via Engeland gaan reizen en daarbij een korte Ferry reis maken tussen bijvoorbeeld Liverpool en Belfast of van Liverpool naar Dublin. Maar als u geen zin in rijden heeft door Engeland of u wilt ook een stukje Frankrijk zien? Dan kunt u ook de Ferry van Cherbourg of Roscott naar Cork of Rosslare pakken.

Ferry Ierland

Er zijn diverse Ferry maatschappijen die van en naar Ierland varen. Het grote verschil met en Cruise en Ferry is natuurlijk dat een Ferry u alleen van haven naar haven brengt. De rest van uw reis maakt u met de auto naar uw definitieve eindbestemming. Vind u varen een leuke belevenis en wilt u meer zien dan alleen de binnenlanden van Ierland? Dan is een Cruise vakantie misschien wel wat voor u.

Klik hier voor onze Cruisevakanties Ierland en meer informatie hierover.

Als u met de Ferry naar Ierland gaat moet u ongeveer rekening houden met een reistijd tussen de 2 en 7 uur. Afhankelijk natuurlijk vanaf welke plaats u vertrekt en naar welke plaats u gaat. Mocht u niet zo’n fan zijn van reizen met de boot dan kunt u het beste opstappen vanaf Cairnryan of Troon naar Larne toe en andersom. Allebei de overtochten duren ongeveer een kleine 2 uur, en over het algemeen is het een overtocht welke heel rustig verloopt.

ferry-ierlandPraktische informatie over de Ferry

U moet rekening houden met de diverse voorschriften van de maatschappijen over wat u wel en niet mag meenemen in de passagiersruimtes, maar over het algemeen mag u 1 stuks handbagage meenemen. De rest van uw bagage kunt u in uw auto achterlaten. Bij alle ferry tochten wordt op het moment dat de overtocht begint het autodek afgesloten, dus hier komt u dan niet meer bij.

Tegenwoordig wordt ook bij de Ferry’s steeds meer online geregeld. U kunt bijvoorbeeld nog steeds ter plekke uw overtocht regelen, maar als u van tevoren online uw overtocht boekt ben u een heel stuk voordeliger uit. Dus wilt u binnenkort naar Ierland toe rijden en u moet nog een Ferry reserveren, doet dit dan zo snel mogelijk online zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Reserveer nu uw Ferry naar Ierland alvast bij onze partner Gallia voor 2017 of 2018!!