Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Ierland

Er zijn vele bezienswaardigheden in het prachtige Ierland te vinden die u kunt aandoen wanneer u op vakantie bent in Ierland of een citytrip naar bijvoorbeeld Dublin of Cork heeft geboekt. Het land Ierland heeft u namelijk veel te beiden omdat Ierland een rijke geschiedenis heeft welke u in de steden terug kunt vinden in de meest mooie en bijzondere bouwwerken. Tevens staat Ierland bekend om zijn prachtige rotskusten en grillige landschappen waar u heerlijk kunt wandelen en/of fietsen.

Dublin

De hoofdstad en tevens de grootste stad van Ierland is Dublin, een populaire stad om lekker te genieten van sfeervolle winkelstraten, restuarants, pubs en hotels, bij een bezoekje aan Dublin moet u eigenlijk een glas Guinness proberen, het traditionele drankje wat bekend staat als Ierse Guinness, Ierse Whiskey is natuurlijk ook erg bekend, er zijn in Dublin genoeg pubs te vinden waar u deze speciale drankjes kunt nuttigen. U kunt ook bezoekjes maken aan de Jameson Distillery of aan de Guinness storehouse. Daarnaast is Dublin uitermate geschikt voor een weekendje weg want er zijn genoeg leuke hotels en restaurantjes waar je je zeker niet gaat vervelen.

Wicklow Mountains

In het zuid-oostenlijke deel van Ierland vind je de Wicklow Mountains, dit gebergte ligt in de buurt van de hoofdstad Dublin en is een leuke outdoor trip voor toeristen maar ook voor lokale inwones die even uit de stad willen zijn, met circa 925 meter is de berg Lugnaquilla het hoogste punt van de Wicklow Mountains. Vanaf het gebergte vind u ook diverse rivieren, zo ook de Liffey die de hoofdstad Dublin in twee delen splitst. Wandelen in dit prachtige gebied is ook een aanrader, wandelaars kunnen genieten van prachtige wandelpaden die wel 132 kilometer lang kunnen zijn, dit specifieke wandelpad (favoriet bij wandelaars) is onderdeel van de E8 wandelroute die zelfs doorloopt naar Turkije.

Cork

Na Dublin is Cork de grootste stad, deze stad ligt aan de rivier de Lee inet het Zuid-oosten van Ierland. Het is zeker een van de oudste steden van het eiland, een nederzetting was hier al in de 12e eeuw te vinden. Het unieke karakter van de gebouwen en de binnenstad maken Cork een aantrekkelijke stad voor een cultureel bezoekje. In 2005 was Cork zelfs de culturele hoofdstad van Europa, in de buurt van Cork is ook een vliegveld te vinden dus u kant gemakkelijk naar Cork vliegen voor een weekend / stedentrip. Cork heeft zoals Dublin in de stad ook veel kleine bezienswaardigheden die u zeker moet aandoen, een busrit met gids kan u door de stad rondleiden en alle mooie hotspots van Cork laten zien.

Westkust Ierland

Dit is de kust waar u moet zijn als u houd van prachtige landschappen. De bezienswaardigheden van Ierland zijn namelijk toch wel de woeste natuur en prachtige omgevingen en de westkust van Ierland is wat ons betreft een echte aanrader. Deze is grotendeels goed te benaderen met de auto en zal u heel wat prachtige kodak momenten geven. Heerlijk uitwaaien aan de prachtige rotskusten van Ierland. Tevens zult u hier ook een paar prachtige natuurgebieden terugvinden gelegen langs de kustlijnen waar u heerlijk van kunt genieten.